Начало

В РАМКИТЕ НА ПРОГРАМАТА НА XX НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА /Сливен, 8 – 10 май 2018г./

РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” ОБЯВЯВА УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС, НАЦИОНАЛЕН ПЛЕНЕР ЗА ДЕТСКА РИСУНКА И VII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ НА ЛЮБИМИ ЛИТЕРАТУРНИ ГЕРОИ

 

От 8 до 10 май 2018г., в гр.Сливен, ще се проведе XX Национален фестивал на детската книга. Фестивалът се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга”, ДАБЧ, ББИА, най-големите детски издателства и др. и привлича все повече участници от страната и чужбина.

Наред с многобройните прояви включени в програмата на форума, традиция стана провеждането на Национален литературен конкурс, Национален пленер за детска рисунка и Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любим литературен герой за провокиране на творческите заложби на децата и тийнейджърите от цялата страна и от българските общности в чужбина. Резултатите от конкурсите се обявяват в дните на фестивала.

 

Ето темите на конкурсите тази година.

- Литературен конкурс: “Чудо до поискване”

- VII Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои

- Национален пленер “Един ден изпълнен с вълшебства”

 

Условията за участие са публикувани на сайта на Регионална библиотека "Сава Доброплодни":

http://reglibsliven.iradeum.com/competition/competition_fest_2018.htm

 

и на Националния фестивал на детската книга:

http://childbookfest.iradeum.com/competition.htm

 

 

Начало страница