Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН СТАРТИРА ТВОРЧЕСКАТА РАБОТИЛНИЦА ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА - 2016

Отново е лято  любимият сезон на всички деца. Дълго очаквано, то е време за игри и забавления, за срещи с нови приятели, за пътувания, приключения и приятни изживявания.

За да направи ваканцията на малките си читатели весела, забавна и неповторима, за поредна година Регионална библиотека Сава Доброплодни провежда творческа работилница Лято в библиотеката.

По традиция Лятната работилница стартира в първия ден на месец юли и ще продължи до 29 юли 2016г. включително. В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 10г. - читатели на библиотеката. 

В рамките на програмата, всеки  ден  от 9.30 до 10.30 ч., ще се провежда забавен час по четене, в който ще се четат откъси от  книги  на популярни и обичани български и чужди детски автори, а от 10.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да посещават тематично занимание по избор. Заниманията тази година са подчинени на темата По следите на времето и предлагат вълнуващи пътешествия в историята, бита, нравите, обичаите и традициите на нашия град. Целта е малчуганите да опознаят Сливен чрез интересни презентации, разкази, беседи и посещения на архитектурни и исторически паметници и на природни обекти.

          Малките изследователи ще се запознаят и с празничната обредност, с игрите и забавленията от миналото, с тадиционните занаяти, със сливенските носии, сватбени обичаи и фолклор.    

В  програмата са включени и теми свързани с растителния и животинския свят и тяхното опазване, етносите в България и техните обичаи и празници, приятелството, модата, музиката, театъра и др. Децата ще усвоят и редица практически умения, ще рисуват, апликират, моделират, ще се забавляват, ще намерят нови приятели.

Работилницата ще завърши на 29 юли с Парад на талантите.

Подробна програма може да намерите в сайта на библиотеката /www. reglibsliven.iradeum.com/ в рубриката За вас, деца.

Начало страница