Начало

В РБ “САВА ДОБРОПЛОДНИ“- СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО НА УЧАСТНИЦИТЕ В КОНКУРСА ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА И ОРИГИНАЛНО КОЛЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ „КОЛЕДНА МАГИЯ“ -2021

 

На 17 декември 2021г., от 10:00ч. в РБ ”Сава Доброплодни” се състоя официална церемония за награждаването на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“ – 2021, който е част от проявите от програмата „Коледа в библиотеката“.

Конкурсът се организира от РБ ”Сава Доброплодни” за тринадесета поредна година, за да поощри децата и тийнейджърите да пресъздадат коледната магия - светла, красива и съзидателна. В него тази година, въпреки ограниченията породени от ковид пандемията, се включиха рекорден брой участници  - 1141 деца и тийнейджъри, на възраст от 5 до 16г. от детски градини, училища и школи по изобразително изкуство от Сливен и от над 75 селища от цялата страна, които изпратиха 1256 коледни картички. За участие в конкурса свои картички изпратиха и деца от български училища в Белгия, Малта и Австрия.

Над 50 са отличените участници в двата раздела на конкурса като в раздел „Оригинално коледно пожелание” са наградени 18 участници, а в раздел „Най-красива коледна картичка” -  33 участници. Сред наградените са талантливи малки художници от утвърдени школи по изобразително изкуство от градовете: Сливен, Бургас, София, Казанлък, Попово, Кюстендил, Варна, Добрич и др. населени места.

Списъкът с наградените участници в двата раздела на конкурса са публикувани на сайта на библиотеката:
http://reglibsliven.iradeum.com/competition/competition_rezults_christmas_2021.htm

Отличените участници получиха наградите си от директора на библиотеката - д-р Росица Петрова-Василева, която ги поздрави и изрази възхищението и радостта си от многобройните им и талантливи творби като им пожела весели коледни празници, много здраве, щастие, сбъднати детски мечти и успехи в бъдещите конкурси на библиотеката. Всички останали участници ще получат грамоти за участие.

В празничния концерт, съпътстващ събитието, се включиха сладкогласни народни певици от ОУ “Елисавета Багряна“ - Сливен и талантливи малки балерини от балет „Барби“ към Военен клуб-Сливен с ръководител Силвия Терзия.

С красивите коледни картички, изпратени за конкурса, е уредена изложба във фоайетата на библиотеката, която може да бъде посетена до 7 януари 2021г.  включително.

Начало страница