Начало

 

Официално бяха открити компютърни зали оборудвани по проект Глобални библиотеки - България - I етап в целевите библиотеки от община Твърдица, област Сливен

 

На 22 декември, в навечерието на Коледа,  бяха официално открити компютърните зали в библиотеките към НЧРазвитие- гр.Твърдица, НЧПросветас. Сборище и НЧПросвета-гр.Шивачево.  Организираните тържества и в трите читалища бяха включени в празничната коледна програма на общината и бяха посетени от много граждани.

Компютърната зала в библиотеката към НЧРазвитиегр.Твърдица, кв.Козарево бе открита от заместник кмета на община Твърдица инж.Любомир Леонов и  регионалния координатор на проект Глобални библиотеки-България за Сливенска област Росица Петрова-Василева. С приветствие към присъстващите членове на читалището, представители на общинската администрация, ученици и граждани се обърна Росица Петрова-Василева. В словото си тя изтъкна предимствата за местната общност от включването на библиотеката при НЧРазвитие в проекта и пожела чрез новите услуги, които ще предлага, библиотеката да стане притегателен център за всички граждани. Секретарят на читалището Даниела Станчева представи  презентация посветена на историята и настоящето на читалището, и на основните дейности и постиженията на библиотеката в областта на библиотечното и информационното обслужване на потребителите.

   

 В 13.00ч. регионалният координатор на проект Глобални библиотеки-България за Сливенска област Росица Петрова-Василева и кметът на с.Сборище Злати Раднев официално  откриха компютърната зала в библиотеката към НЧПросвета- с.Сборище чрез традиционно прерязване на трикольорна лента. С приветствия към читалищните членове и гостите на събитието се обърнаха Росица Петрова-Василева и Надежда Тодороваглавен специалист в дирекция Образование, култура в община Твърдица  Тържеството продължи с музикална програма с участието на ученици от основното училище. Още преди края на тържеството пред компютрите в залата застанаха най-нетърпеливите посетители учителката по английски език Басима Азад  доброволка от Корпуса на мира  заедно с нейни ученици.

 

В истински празник за града се превърна церемонията по официалното откриване на компютърната зала към НЧПросвета гр.Шивачево. На нея присъстваха кметът на гр.Шивачево Динко Динев, регионалният координатор на проект Глобални библиотеки-България за Сливенска област Росица Петрова-Василева, Надежда Тодороваглавен специалист в дирекция Образование, култура в община Твърдица, служители от общинската администрация, членове на читалището, много учители, ученици и граждани. В началото по традиция бе прерязана трикольорна лента от  Росица Петрова-Василева, Динко  Динев и председателя на читалището Светла Боева. След това със слово към присъстващите се обърна Росица Петрова Василева. В него тя благодари за съдействието на местната власт за изпълнение на условията за включване на библиотеката към читалището в проекта и изтъкна предимствата за населението на града от участието в него. С интересна презентация бе представена историята и настоящето на НЧПросвета,  по-значимите проекти,  реализирани в последните години и основните дейности на библиотеката. Изненада за всички присъстващи бе специално приготвената от ученици от професионалната гимназия, торта с логото на проекта, която беше подарена на служителите от читалището.

 

 

Начало страница