Начало

 

На 21 декември в библиотеките от община Нова Загора, област Сливен тържествено бяха открити компютърни зали, оборудвани по проект Глобални библиотеки-България- Iетап

 

На 21 декември бяха официално открити компютърните зали в библиотеките към НЧДиньо П.Сивков- гр.Нова Загора, НЧДеско Кръстев с.Асеновец и НЧПетко Енев-с.Баня.

На церемонията по официалното откриване на залата в библиотеката към НЧД.П.Сивков гр.Нова Загора присъстваха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, заместник кметът Данка Чиликова, секретарят на общината Коста Костадинов, регионалният координатор на проект Глобални библиотеки-България за Сливенска област Росица Петрова-Василева, служители от общинската администрация, членове на читалището, много ученици и граждани. Събитието започна в 11,00ч. със слово на Георги Николов - председател на читалището.  С приветствие към присъстващите и служителите на библиотеката се обърна и Росица Петрова-Василева. Тя пожела да се множат потребителите на библиотеката и тя да стане неотменна част от живота на местната общност. След словата по традиция бе прерязана и трикольорна лента от  регионалния координатор на проекта за Сливенска област Росица Петрова-Василева, кмета на гр.Нова Загора Николай Грозев и председателя на читалището Георги Николов. Пред гостите бе представена и презентация посветена на основните дейности в библиотеката и новите услуги, които ще бъдат предоставяни благодарение на участието в проект Глобални библиотеки България.

   

В 13.00ч. официално бе открита и компютърната зала към НЧДеско Кръстев- с.Асеновец. Тържеството започна с изпълнения на самодейци от читалището. Изпълнен бе и традиционен тракийски танц с хляб и вино с наричания за успех и благоденствие. Пред събралото се множество за предимствата от участието на читалищната библиотека в проект Глобални библиотеки-България за местната общност говори регионалният координатор на проекта за Сливенска област Росица Петрова-Василева. С приветствие към читалищните членове и гостите на събитието се обърна и  Веска Вълчева - началник на отдел Култура, медийна политика и вероизповедания в община Нова Загора. След приветствията Росица Петрова-Василева, Веска Вълчева и председателят на читалището Христо Костадинов официално откриха компютърната зала, а кметът на селото - Кръстьо Стойчев лисна менче с вода за успех на проекта.

   

В ранния следобед тържествено бе открита и компютърната зала към НЧПетко Енев- с.Баня. Тържеството започна с изпълнения на певческата група към читалището и на ученици от местното училище. С приветствия към събралите се гости и читалищни членове се обърнаха регионалният координатор на проект Глобални библиотеки-България Росица Петрова-Василева и Веска Вълчева - началник на отдел Култура, медийна политика и вероизповедания в община Нова Загора. След това те прерязаха лентата и откриха официално компютърната зала.

   

 

Начало страница