Начало

 

На 20 декември в библиотеките от Котленска община, област Сливен тържествено бяха открити компютърни зали оборудвани по проект „Глобални библиотеки-България” - Iетап

 

В истински празници на местната общност се превърнаха церемониите за официално откриване на компютърните зали в библиотеките към НЧ”Анастас Кипиловски”- с.Кипилово, НЧ”Пробуда” – с.Стрелци и в Общинска библиотека „П.Матеев”- гр.Котел, проведени на 20 декември /Игнажден/.

В 13,00ч., в присъствието на ученици и преподаватели от местното училище,  членове на читалищното настоятелство, самодейци и граждани, официално бе открита компютърната зала в библиотеката към НЧ”Анастас Кипиловски”- с.Кипилово. Лентата бе прерязана от  Росица Петрова-Василева директор на РБ „Сава Доброплодни” - Сливен и регионален координатор на проекта за Сливенска област, кмета на с.Кипилово Дончо Коджаманов и председателя на читалището Иванка Момчарова. Пред събралото се множество за целите на проект „Глобални библиотеки – България” и значението му за местната общност говори Росица Петрова.  Тържеството продължи с рецитал по стихове посветени на Кипилово, изнесен от ученици от местното училище. Самодейките от певческата група към читалището изпълниха песни от Котленския край.

   

В 15,00ч. регионалният координатор на проекта за Сливенска област Росица Петрова-Василева и кметът на с.Стрелци инж.Адем Адемов официално откриха компютърната зала към библиотеката при НЧ”Пробуда”. В голямата зала на читалището, пред събралите се над 250 жители на селото, за предимствата от участието на читалищната библиотека в проект „Глобални библиотеки-България” за местната общност говори Росица Петрова–Василева. След това тържеството продължи с музикална програма с участието на деца от детската градина и основното училище. И докато в голямата зала на читалището малките дечица пееха и танцуваха, в компютърната зала техните каки и батковци заеха местата пред компютрите. Сред първите  посетители на новооткритата зала бе и кметът инж.Адем Азисов, който изказа задоволство от качеството на техниката, софтуера и скоростта на Интернет.

   

В 16,30ч. тържествено бе открита и компютърната зала в Общинска библиотека „П.Матеев”- гр.Котел. Тържеството започна с изпълнение на ученици от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”. Лентата бе прерязана от заместник кмета на Община Котел Веселина Русева и главния библиотекар Ваня Тодорова. Пред гостите – представители на културните институти и училищата в града, ученици и граждани бе представена интересна презентация за историята на библиотеката, постиженията й в автоматизацията на основните библиотечни и библиографски процеси и новите информационни услуги, които ще предлага благодарение на участието си в проект „Глобални библиотеки-България”.

 

Начало страница