Начало

Ден на отворените врати в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”

/2 ноември 2009 г./

При голям интерес премина вторият за тази година Ден на отворените врати организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Той бе посветен на Деня на народните будители като акцентът бе запознаване на посетителите с  новите услуги и информационните възможности на обслужващите звена в разширението на библиотеката.

Над 450 души на различна възраст посетиха библиотеката. Най-малките и най-ранобудни посетители бяха децата от ЦДГ „Мак” . Повече от час те останаха в детския отдел и се забавляваха сред книжките, игрите и приказните герои. За по-големите ученици бяха организирани екскурзии в библиотеката за запознаване с нейните книжовни сбирки, електронни бази данни, нови постъпления и възможности за удовлетворяване на разнообразни читателски търсения. В Чуждоезиковия център, компютърната зала  и в залата за мероприятия бяха представени интересни мултимедийни презентации.

В деня на отворените врати библиотеката бе посетена организирано от ученици от НУ ”Васил Левски”, III ОУ ”Д-р Иван Селимински”, ПМГ „Д.Чинтулов”, Хуманитарна гимназия ”Дамян Дамянов”, X СОУ ”Йордан Йовков”, Професионална гимназия по електроника и електротехника „Мария Кюри”, студенти от Филиала на Техническия университет в града. Бяха регистрирани и много индивидуални посещения.

В деня на отворените врати информационното обслужване и издаването на дневни карти беше безплатно, а годишните карти бяха на цена 1 лв. – за потребители на възраст до 14 г. и 2 лв. – за потребители на възраст над 14 години.

Приятни изненади съпътстваха посетителите на библиотеката през целия ден. На новозаписалите се читатели бяха подарявани книги, а на всички останали - рекламни материали, представящи дейността и информационните възможности на отделните обслужващи звена на библиотеката. Книги бяха подарявани и на редовни читатели.

Огромният интерес към дейността на регионалната библиотека, големият брой регистрирани нови читатели по недвусмислен начин показва, че тя е институция с необходимо и сполучливо присъствие в живота на сливенци.

Начало страница