Начало

 

 

Петъчен литературен салон посветен на творчеството на поета Бисер Бойчев се проведе в РБ „Сава Доброплодни”

 

         На 26 ноември 2010 г., от 17.00 ч., в рамките на Петъчния литературен салон, Регионална библиотека „Сава Доброплодни“  посрещна своите гости на литературна вечер под надслов „Любовта на живота ти...“ посветена на творчеството на поета Бисер Бойчев.

         Публиката се срещна с чувствителната и ранима лирическа душевност на оригиналния и талантлив автор, чрез стиховете от последната му стихосбирка „Фокстрот“ отпечатана през 2009 г. от ИК „Жажда“ в изпълнение на Жени Ненчева. Те бяха естествено начало на искрения и емоционален разговор с поета. 

         Интерес предизвика разказа на Бисер Бойчев за работата му като помощник режисьор във филмите на известните български режисьори и продуценти Илия Костов и Иван Ничев и организирания от него ежегоден литературен онлайн форум-конкурс „Още стихове за вечните неща“.

         Авторът прочете непубликувани свои творби и  сподели впечатления от първия Национален литературен конкурс  „Пред олтара на свободното слово - „Жажда“` 2010“, на който той зае първото място в категория  „Поезия“ .

         Искрено и без поза, поетът отговори на въпросите на ученици от ХГ „Дамян Дамянов“ относно това как се пише поезия, какво е това талант и как той може да се изяви, какви са отношенията между тези, които пишат и публикуват и литературните критици.

         Литературната вечер посветена на творчеството но Бисер Бойчев беше ярко доказателство за това, че общуването с него е един своеобразен празник на духа, а стиховете му – искрени и неподправени, вълнуват непредубедения читател, приобщават го към чудото на поезията.

Начало страница