Начало

Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен в помощ на абитуриентите

 

На 10.01.2011г., в новия обучителен център на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, се състоя среща на над 30 абитуриенти от ПГЕЕ „Мария Кюри” с представители на ръководството на Инженерно-педагогическия факултет на ТУ-София в нашия град. С нея се постави началото на поредица от информационни срещи със завършващи ученици от сливенските средни училища. В началото пред младежите бе представена презентация за информационните услуги в библиотеката и големият набор от помагала, сборници и други библиотечни материали необходими за подготовката им за матурите и за кандидат-студентските изпити.

След презентацията Доц. Койчо Атанасов – зам.декан на ИПФ-Сливен представи специалностите във факултета, предимствата от обучението в тях  и възможностите за професионална реализация след успешно завършване. Запозна присъстващите и с начините за кандидатстване, датите за предварителни изпити и за подаване на документи.

Чрез тази нова инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, реализирана в партньорство с Инженерно-педагогически факултет на ТУ-София, се цели подпомагане на младите хора от Сливен и региона в тяхната професионална ориентация и бъдещата им реализация.

 

Начало страница