Начало

Г-жа Бианка Рекенбайл (директор на библиотеката при Гьоте институт – София) на посещение в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”

 

На 2 ноември 2009г. на посещение в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен беше г-жа Бианка Рекенбайл – новият директор на библиотеката при Гьоте институт – София.

         Г-жа Рекенбайл разгледа регионалната библиотека и се запозна с основните насоки на нейната дейност и културните проекти, които реализира. Тя не скри възхищението си от съвременната визия на сливенската библиотека, от техническата й обезпеченост, от модерните технологии, които се използват в обслужването на потребителите, от проектите, насочени към стимулиране на детското четене, които се реализират.

         На срещата бяха обсъдени конкретни идеи за сътрудничество между двете институции. Г-жа Рекенбайл се ангажира да съдейства за осигуряване на дарения от специализирана, художествена и детска литература на немски език за обогатяване на фондовете на Чуждоезиковия център. Дискутирани бяха и възможности за сътрудничество в различни културни проекти, както и участие на Гьоте институт - София с конкретни прояви в програмата на ХII Национален фестивал на детската книга /май, 2010г./. По-късно на среща на директора на регионалната библиотека Росица Петрова със заместник директора на Гьоте институт г-н Райнер Ичерт, той също се ангажира с обещание за конкретна помощ за библиотеката и реализиране на съвместни проекти.

Начало страница