Начало

Росица Петрова - Василева и Петя Кънева взеха участие в работна среща по международния проект LITTLE проведена в гр.Генуа, Италия

 

От 25 до 28 септември 2005г. в гр.Генуа /Италия/ се проведе работна среща по международния проект LITTLE финансиран от ЕС, който се реализира в партньорство от:

Centro In Europa (Генуа, Италия); град Сестри Леванте (Италия) със своите Награда и Фестивал «Андерсен»; Märchenland V. с техния Berliner Mäerchentage (Фестивал на приказките - Берлин, Германия);    Регионална библиотека "Сава Доброплодни" - гр.Сливен - организатор на единствения в България Национален фестивал на детската книга; Международния съвет на книгите за младите хора (Брюксел, Белгия); Факултета за Образователни науки и неговия Президент Пино Боеро, Университет в Генуа, Италия; Радио програма «Европа Директ» в Генуа, и Европейската Агенция за развитие Eurete (Италия).

В работата на форума от българска страна взеха участие Росица Петрова-Василева –директор на РБ”Сава Доброплодни”- Сливен и Петя Кънева - библиотекар Обсъдени са детайлите около организацията и провеждането на транс-националния конкурс „Европа в приказка”, журирането на творбите и финалната среща в Брюксел /Белгия/.

В организираната от домакините културна програма представителите на библиотеката са посетили редица културни забележителности и най-голямата детска библиотека в Италия, която се намира в гр.Генуа – библиотеката Едмондо де Амичис”.