Начална страница

Излезе от печат учебното помагало "Европа - нашият общ дом"

по проект "ЕС през детските очи"

Излезе от печат учебното помагало "Европа - нашият общ дом" под съставителството на Росица Петрова-Василева. То е реализирано по проект “Европейският съюз през детските очи” на Министерство на културата и Регионална библиотека “Сава Доброплодни”-Сливен, осъществен по Комуникационната стратегия на правителството за присъединяване на България към ЕС. Целта на помагалото е да се повишат познанията на младите хора за Европа. Чрез него те могат да се запознаят с нови понятия, да обогатят своята лексика, както и да разширят представите си за страните-членки на ЕС.

Изданието съдържа информация за възникването на идеята за обединена Европа, за началото на интеграцията в Западна Европа, за етапите на разрастване, за профила и институциите на ЕС. Отделено е специално внимание на европейското гражданство, европейската конституция, програмите, монетарната политика, символите и химна на ЕС, представена е хронологията на отношенията България - Европейски съюз. В края на помагалото е приложен пътеводител на знанията за ЕС, включващ адреси на Интернет страници с информация за ЕС.

Страните - членки на Обединена Европа са представени по-много интересен начин. Освен обща кратка информация за всяка отделна държава, са включени и любопитни данни за най-характерното, с което тя е известна.

Изданието е богато илюстрирано, съдържа над 80 цветни снимки. Написано е увлекателно и достъпно, с което провокира любопитството на децата да научат повече за обединена Европа, в която ще живеят, учат и творят. 

 

В началото на страницата