Начална страница

 

В сливенската Регионална библиотека

бе представена книга за корупционни практики

Гражданско сдружение Обществен барометър и Регионална библиотека С.Доброплодни бяха домакини на официалното представяне пред журналисти в Сливен на книгата Корупционни практики. Общински търговски дружества. Област Сливен. Представянето се състоя на 12 октомври 2005 г. в читалня Изкуство на библиотеката.

Изданието изследва корупционните практики на общинските търговски дружества в периода 1999-2004 г. На срещата с журналистите присъства общинският съветник Димитър Даскалов, председател на единствената в областта Комисията за оперативен контрол в Общински съвет Сливен. Юри Иванов, председател на гражданското сдружение и ръководител на екипа, издал книгата за корупционните практики, дари десет книги на библиотека Сава Доброплодни. Книгата е с клеймото на ИК Жажда.

В продължение на един месец във фоайето на библиотеката бе поставена кутия за сигнали на граждани за корупция на местно ниво, които ще бъдат разгледани в комисията към Общинския съвет.

Гражданско сдружение Обществен барометър е носител на Голямата национална награда Златен ключ за неправителствена организация, най-активно използвала Закона за достъп до обществена информация.

В началото на страницата