Начало

Регионална библиотека „Сава Доброплодни”

обявява конкурс за даване на име на детската библиотека
и изработване на проект за емблема

 Скъпи деца,

Вече цяла година детският отдел на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ има нов дом, събрал в себе си света на хубавите книги, свят пъстър, весел и забавен, понякога тайнствен и страховит, но винаги изпълнен с чудеса, приключения и много забавления.  Тук си дават среща Властелинът на пръстените и Карлсон, който живее на покрива, Червената шапчица и Мери Попинз, Палечка и Матилда и още много любими ваши герои.

Ш-ш-т! Тихо! Чувате ли как някой прелиства  страниците на книгите? Кой ли наднича зад дървените лавици, а после, скрит в клоните на зеленото дърво, изпраща весели слънчеви зайчета към малките ни читатели. За нас, възрастните, този тайнствен обитател на  книжното царство е невидим. Но сме сигурни, че вие го познавате, че той е ваш приятел и само вие можете да ни го представите като го нарисувате и опишете. Той има нужда от вас, за да получи свой образ и да ви посреща всеки ден още на входа на библиотеката. Не забравяйте да му дадете и име!

Очакваме вашите рисунки, описания на приказния владетел на книжното ни царство и предложения за неговото име  до 15 декември 2010 г. в Детския отдел на РБ „Сава Доброплодни“.

Специално детско жури ще определи победителя в конкурса. Избраният герой ще стане емблема на Детския отдел, ваш верен приятел и постоянен спътник в чудния свят на книгите.

Очакваме с нетърпение вашите предложения !

 

 За повече информация:тел: 044/622441;

044/623970 - Детски отдел

e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

Начало страница