Начало

Над 1600  нови книги постъпват във фондовете на Регионална библиотека Сава Доброплодни - Сливен по проект Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност

 

До края на м.ноември 2018г. във фондовете на Регионална библиотека Сава Доброплодни- Сливен ще се влеят над 1600 нови книги набавени по проект Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност. Проектът се финансира от българското правителство и е пряко насочен към попълване с книги и други информационни източници на фондовете на българските обществени библиотеки.

Проектът на РБ Сава Доброплодни е на стойност 8 200 лв. /максимална стойност определена за финансиране за регионалните библиотеки/. Книгите, които библиотеката е включила в проектното задание са от над 60 издателства и са из областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Ще бъдат набавени и речници, учебни помагала и художествена литература на английски, немски, френски и испански езици в помощ на чуждоезиковото обучение. В проекта са включени и други издания албуми, картографски и нотни издания, нетрадиционни носители. 

Изпълнението на проекта ще приключи до 20 декември 2018г. като новонабавените издания ще бъдат на разположение на читателите в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

Начало страница