Начало

ЦЕННИ ДАРЕНИЯ ОТ КНИГИ ПОСТЪПИХА ВЪВ ФОНДОВЕТЕ НА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН - ДИМИТРОВДЕН

 

В навечерието на Димитровден  в Регионална библиотека Сава  Доброплодни - Сливен постъпиха няколко дарения.

Своите книги,  Между емоциите и реалностите на прехода. Развитието на политическата култура в България след 1989г.; За политиката с пристрастие. Какво постигнахме и къде се провалихме; СДС и НДСВ. Героите и жертвите  на прехода  и Различният министърпредседател. Разговори със Симеон Сакскобурготски, подари на библиотеката, свързаният родствено със Сливен, Аспарух Панов - деен участник в политическия живот на страната в последните тридесет години.

При посещението си в Сливен, книгите си Притаени мигове.Ч.1-2. и второто допълнено издание на Живот на длан дари известният политик от близкото минало Георги Йорданов, чиято трудова и политическа кариера започва от Сливен, градът, в който той винаги се връща с носталгия и любов.

Особено ценен е подареният от ръководството на ПМГ Добри Чинтулов юбилеен сборник на гимназията, посветен на 140г. от основаването й, който отразява не само историята на най-значимото просветно средище на нашия град, но и припомня на поколенията имената на много сливенци, направили своите първи стъпки към бъдещите си професионални и житейски успехи в нея.

Изследването на арх.Георги Козаров Стопанските великани на Българското възраждане/събрало в едно трудовете на автора за Никола Фичев, Добри Желязков Фабрикаджията и хаджи Славчох Паскалев / и кн. на Иван Йотов Арх.Георги Козаров човекът, туристът, творецът дари на библиотеката Георги Стоянов внук на именития сливенец.

Дарените книги са с автографи, което ги прави още по-ценни не само за нас, но и за бъдещите поколения сливенци.

 

Начало страница