Начало

СТАРТИРА ПРОГРАМАТА КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА- 2022
С ОБЯВЯВАНЕ  НА КОНКУРС ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА
И ОРИГИНАЛНО КОЛЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ КОЛЕДНА МАГИЯ

Скоро отново ще е Коледа празникът, на който си спомняме, че въпреки многото трудности в света около нас, доброто съществува, защото Коледа е любовта, която носим в сърцата си, а коледният дух е надеждата ни за едно по-добро бъдеще, изпълнено с обич, добротворство и много щастливи моменти. Коледа ни кара да мечтаем за различен свят, да копнеем за вълшебства, за чудеса, за приказна магия, а коледният дух прави всичко да изглежда възможно.

За четиринадесета поредна година, в навечерието на най-чакания, на най-обичания от децата празник, Регионална библиотека Сава Доброплодни организира Конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание Коледна магия 2022, за да поощри децата и тийнейджърите да пресъздадат коледната магия - светла, красива и съзидателна. За да се включат в конкурса, децата и тийнейджърите трябва да нарисуват върху картон или хартия коледна картичка с максимален размер до 15х21 см. Към нея, на допълнителен лист, да добавят своето оригинално пожелание за празника и да я донесат в Детския отдел или да я изпратят по пощата на адреса на библиотеката /гр.Сливен, ул. Никола Карев1, РБ Сава Доброплодни/  до 9 декември 2022г. включително.

Участие в конкурса могат да вземат деца и тийнейджъри на възраст от 5 до 16 години.

Към творбите за конкурса, на допълнителен лист, всеки участник трябва да добави и следната информация: три имена, възраст (навършени години), училище, клас, домашен адрес, телефон и e-mail за контакти.

Специално жури ще оцени изпратените творби.

В дните преди Коледа, всички изпратени картички ще бъдат показани на изложба във фоайето на библиотеката и виртуално в YouTube канала на институцията.

Разбира се ще има и много награди, както за най-красивите картички, така и за най-оригиналните коледни пожелания.

Наградите на отличените участници в двата раздела на конкурса ще бъдат връчени на специална церемония на 22 декември /четвъртък/ 2022г., от 10:30ч., в РБ Сава Доброплодни, в рамките на програмата Коледа в библиотеката. Участниците, които не могат да присъстват на церемонията, ще получат наградите си по пощата.

Изпратените за конкурса картички не се връщат на участниците.

Начало страница