Начало

Беседи, посветени на Рождество Христово и на вечната „книга на книгите“ – Библията, се проведоха в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен

 

На 8 и 9 декември 2014 г. в РБ ”Сава Доброплодни” се проведоха, станалите вече традиционни рождественски беседи. Гост – лектор на беседите тази година отново беше доц. д-р Мариян Стоядинов – преподавател в Православния факултет на ВТУ “Св.св.Кирил и Методий“.

Доц. д-р Мариян Стоядинов е заместник-декан на Православния богословски факултет при Великотърновския университет. Преподавател е по догматическо богословие в катедра “Библейско и систематическо богословие”. Президент е на BOYA (Балканска младежка православна асоциация) от основаването й през 1997 г. до 2005 г. Водещ на предаването „Иконостас” по Нова телевизия.

Рождественските беседи под надслов „Раждането на Богочовека” се проведоха по предварително уточнен график, пред ученици от  шести до дванадесети клас на гимназиите в Сливен. Интересът към тях за пореден път показа, че библиотеките могат и трябва да подпомагат религиозното образование, просвета и култура на подрастващите, на младите хора с цел приобщаването им към общозначимите християнски ценности и възпитаването им в дух на религиозна толерантност. Затова и тази инициатива на РБ“Сава Доброплодни“ продължава и тази година.

 

Начало страница