Начало

РБ “С Доброплодни” ще участва с три събития в програмата за

Деня на Сливен – Димитровден

 

          С три оригинални прояви ще се включи РБ “С. Доброплодни” в програмата за празниците на Сливен, посветени на Деня на нашия град -  Димитровден.

         Поетите Иванка Могилска и Стефан Иванов ще участват в първия извън столицата литературен дуел. Оригиналната форма на “трубадурски двубой” ще стане за първи път факт в Сливен на 10 октомври 2006 г. /вторник/ от 17.00 ч. в Камерната зала на ДТ “Ст. Киров”. Пловдивският младежки “Таков бенд”  ще допринася за доброто настроение на зрителите в залата. Водещ на “дуела” ще бъде Петър Чухов – поет, белетрист и музикант.

          На 11 октомври /сряда/, пак в залата на Драматичния театър, от 17.00 ч. ще бъде представен романът “Мутра” на Константин Кацаров – фронтмен на група “Ренегат”. Зрителите ще могат да чуят и аудиовариант на нашумялата книга.

         РБ “С. Доброплодни” ще бъде домакин и на представянето на най-новата поетична книга на нашата съгражданка Сийка Арнаудова. Премиерата на стихосбирката “Откровение” ще се  състои на 13 октомври /петък/ от 17.00 ч. в сградата на библиотеката. Проявата е в рамките на инициативата “Бяла нощ”, която ще се проведе за втора година в Сливен по повод Димитровден.

         Чрез тези прояви, разнообразни по форма и съдържание и ориентирани към различна аудитория, библиотеката се стреми да задоволи търсенията на по-широк кръг почитатели на писаното слово и да провокира по своеобразен начин интерес към творчеството на съвременните автори.

Начало на страницата