Начало

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В още три библиотеки от община Нова Загора, област Сливен тържествено бяха открити компютърни зали, оборудвани по проект „Глобални библиотеки-България”

Още три библиотеки от Община Нова Загора бяха включени в проект „Глобални библиотеки – България”- II етап и бяха оборудвани с компютърна и периферна техника. На 30.05. бе официално открита компютърната зала в библиотеката към НЧ ”Светлина-1932” -с.Събрано, а на 6.06.2011г. залите в библиотеките към НЧ ”Светлина-1908” - с.Еленово и НЧ” „Светлина-1862” - с.Любенова махала. На тържеството по откриването на компютърната зала към НЧ” Светлина-1932”- с.Събрано присъстваха зам.кметът на Община Нова Загора – Галя Захариева, Веска Вълчева - началник на отдел „Култура, медийна политика и вероизповедания” в Община Нова Загора, регионалният координатор на проект „Глобални библиотеки-България” за Сливенска област Росица Петрова-Василева, кметът на с.Събрано – Господин Демирев, членове на читалището, много деца и граждани. Тържеството започна с изпълнения на деца от целодневната детска градина в селото и на вокална група от основното училище в с.Стоил войвода. Пред събралото се множество за предимствата от участието на читалищната библиотека в проект „Глобални библиотеки-България” за местната общност говори Росица Петрова-Василева. След това по традиция бе прерязана и трикольорна лента от заместник кмета на община Нова Загора – Галя Захариева и Росица Петрова-Василева, а кметът на селото – Господин Демирев лисна менче с вода за успех на проекта.

На 8.06., в 10,30ч., официално бе открита компютърната зала в библиотеката към НЧ” Светлина-1908” – с.Еленово. На церемонията присъстваха зам.кметът на Община Нова Загора – Галя Захариева, Веска Вълчева - началник на отдел „Култура, медийна политика и вероизповедания” в Община Нова Загора, регионалният координатор на проект „Глобални библиотеки-България” за Сливенска област Росица Петрова-Василева, кметът на селото Доньо Димитров, членове на читалището, самодейци, много ученици и граждани. Тържеството започна с изпълнения на децата от целодневната детска градина в селото и на самодейци от читалището. С приветствие към присъстващите се обърна Росица Петрова-Василева. Тя пожела да се множат потребителите на библиотеката и тя да стане неотменна част от живота на местната общност. Лентата бе прерязана от Росица Петрова-Василева и зам.кмета на община Нова Загора – Галя Захариева. По стара българска традиция гостите и първите посетители на компютърната зала бяха посрещнати с хляб и сол.

В 12.00ч., същия ден, официално бе открита и компютърната зала към НЧ ”Светлина-1862” - с.Любенова махала. На церемонията присъстваха зам.кметът на Община Нова Загора – Галя Захариева, Веска Вълчева - началник на отдел „Култура, медийна политика и вероизповедания” в Община Нова Загора, регионалният координатор на проект „Глобални библиотеки-България” за Сливенска област Росица Петрова-Василева, кметът на селото Иван Иванов, членове на читалището, самодейци, много ученици и граждани. Тържеството започна с изпълнения на деца от целодневната детска градина и ученици от основното училище. Пред събралото се множество за целите на проект „Глобални библиотеки –България” и предимствата от участието на читалищната библиотека в него за местната общност говори Росица Петрова-Василева. С приветствие към читалищните членове и гостите на събитието се обърна и председателят на читалището Славия Иванова. След приветствията Росица Петрова-Василева и заместник кмета Галя Захариева прерязаха лентата и официално откриха компютърната зала, а кметът на селото – Иван Иванов лисна менче с вода за успех на проекта.

Начало страница