Начало

СЕДМИЦА, ПОСВЕТЕНА НА ЛЮБОВТА, В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ-СЛИВЕН

 

От 8 до 14 февруари 2023г., за десета поредна година, в Регионална библиотека Сава Доброплодни - Сливен ще се проведе Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените - Св. Валентин, един от най-обичаните от младите хора, а и от всички влюбени  празник.

Какво е любовта? Любовта е вълнение, вдъхновение, възторг, възраждане... В състояние е да промени коренно света ни. Тя е магията, която ни прави щастливи. Човек се среща с различните лица на любовта през целия си живот и така написва своята любовна история, чрез която доказва, че е живял истински и не е пропуснал незабелязано покрай себе си най-възвишеното и най-чистото чувство.

И тази година, на това прекрасно чувство са посветени редица инициативи организирани от РБ Сава Доброплодни. Замислени като провокация за осмисляне на празника Св. Валентин, който се счита за привнесен в България, проявите, включени в програмата, целят да предизвикат интереса на все повече млади хора и желанието им да се запознаят с най-четените вечни романи на български и световноизвестни творци вдъхновени и посветени на най-великото чувство, да споделят защо обичат празника и какво е за тях любовта, да се опитат да дадат обяснение за уникалното изпепеляващо, но и съграждащо чувство, съчетаващо копнеж, емоция, отдаденост, което просто идва и преобръща целия ти свят.

Програмата в Седмицата на любовта включва: презентации за тийнейджъри на тема: На крилете на любовта с най-популярните любовни романи; презентации за историята на празника Св. Валентин и творчески работилници за изработване на картички валентинки; дискусия на тема: Единствената сила в света, която не познава страха, е любовта - с участието на дванадесетокласници от ПМГ Добри Чинтулов и Хуманитарна гимназия Дамян Дамянов. За учениците е подготвена и анкета Какво е любов?, томбола с  любовни стихове и изложба на ръчно изработени картички валентинки, посветени на празника.

Груповите посещения ще се извършват по предварително уговорен график.

На 14 февруари всеки посетител на библиотеката ще получи като дар свитък с прекрасно стихотворение посветено на любовта.

Начало страница