Начало

Над 2000 нови книги постъпват във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен по проект „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност”

До края на м.ноември 2014г. във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен ще се влеят над 2000 нови книги набавени по проект „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност”. Проектът се финансира от българското правителство и е пряко насочен към попълване с книги и други информационни източници на фондовете на големите български библиотеки.

Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” е на стойност 9 000лв. /максимална стойност определена за финансиране/. Книгите, които библиотеката е включила в проектното задание са от над 70 издателства и са из областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, счетоводство, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Ще бъдат набавени и над 200 речници, енциклопедии, учебници, учебни помагала и художествена литература на английски, немски, френски, испански и руски езици в помощ на чуждоезиковото обучение. В проекта са включени и други издания – албуми, картографски и нотни издания, нетрадиционни носители. 

Изпълнението на проекта ще приключи в края на м.ноември като доставката на книги от издателствата започна и част от новонабавените издания вече са на разположение на читателите.

Служителите на РБ ”Сава Доброплодни” работят при максимална натовареност, за да успеят да обработят за кратко време всички книги и да удовлетворят успешно разнообразните читателски търсения на своите потребители.

Информация за новонабавените заглавия може да се намери в сайта на библиотеката http://reglibsliven.iradeum.com, раздел „Нови книги”.

 

Начало страница