Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ - СЛИВЕН

СТАРТИРАТ ТЪРЖЕСТВАТА КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА-2019

 

За поредна година, в навечерието на коледните и новогодишни празници, от 6 до 20 декември 2019г. включително, Регионална библиотека Сава Доброплодни ще предложи на своите читатели и на сливенското гражданство богата и разнообразна програма.

Програмата на тържествата Коледа в библиотеката-2019 включва беседи и творчески работилници за ученици, представления за деца, две премиери на книги, изложба коледни картички от конкурса Коледна магия- 2019, церемония за награждаване на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание, коледен концерт.

От 4 до 6 декември, по предварително утвърден график, ученици от 5-ти до 10-ти клас от различни сливенски училища могат да посетят беседите и творческите работилници: Коледа и Нова година в България традиции и обичаи. От интересни презентации учениците ще научат повече за предстоящите празници, за тяхната символика и обредност, за особеностите при празнуването им в различните краища на страната. В беседите ще се включат и Маринета Кирчева секретар на НЧ Просвета - 1925 - с. Мечкарево. която ще представи обредните хлябове на празниците от коледния цикъл и Марина Митева библиотекар в НЧ Пробуда - 1906 -гр. Кермен, която ще разкаже за обичая Сурваки в Сливенския регион и заедно с децата ще изработва автентични сурвакници.   

От 9 до 19 декември 2019г. по традиция в библиотеката ще отвори врати приказен театър като децата на възраст от 7 до 10г. ще могат да посетят, по предварително уточнен график, представлението Как се спасява Коледа весела история за коледните премеждия на трудолюбивите джуджета Джу, Джуджи и Джудейко и на добрия снежен човек г-н Снежко за спасяването на Коледа от Злобила завистливата крадла на писмата с коледни желания на децата.

На 20 декември 2019г., от 10:00 ч., на официална церемония ще бъдат наградени отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание Коледна магия-2019. Церемонията ще завърши с коледен концерт, в който ще се включат талантливи малки певци и танцьори от най-добрите школи в града.

За почитателите на българската поезия и проза библиотеката организира на 9 декември от 17:00ч. премиера на стихосбирката Прозорец от спомени на Кети Бозукова. а на 16 декември от 17:00ч. ще бъде представен романът Градът на слънчевия небосклон на Стефан Чолаков.

 Чрез богатата и разнообразна програма на тържествата Коледа в библиотеката екипът на РБ Сава Доброплодни цели да направи очакването на коледните празници интересно и вълнуващо, както за децата и тийнейджърите, така и за всички сливенци.

Достъпът до всички събития е свободен. Заповядайте! Очакваме ви!

 

За повече информация: 044/62 24 41;

0886090712            д-р Р. Петрова-Василева     

 

Начало страница