Начало

Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен

обявява конкурс за коледна картичка Коледна магия

 

Скъпи приятели,

След броени дни отново ще е Коледа! Най-светлият, най-чаканият празник! В дните около Коледа всичко е магия. Тя  е в мигащите коледни лампички, които сякаш се препират и шеговито се надбягват коя по-бързо ще стигне до...безкрая... В блясъка на снежинките, които правят света около нас нереален и красив... В пламъчетата на камината, които сякаш танцуват вълшебен танц преди да се превърнат в жарава... В затрогващата усмивка на дете, което наднича любопитно през едно малко кръгло прозорче на стъклото и очаква да зърне в тъмнината шейната с елените на Дядо Коледа... В прегръдката на приятел, който само с едно докосване може да сгрее душата ти... Коледният дух прави всичко да изглежда по-различно и приказно. Усещате ли го, той вече е навсякъде около нас...

Именно тази магия, магията на коледния дух светла, красива и съзидателна, ви каним да пресъздадете в коледна картичка за конкурса Коледна магия.Събудете вашето въображение, нарисувайте красива коледна картичка, напишете в нея своето оригинално пожелание за празника и я донесете в Детския отдел на РБ Сава Доброплодни до 9 декември 2011г.  

Най-оригиналните картички, изработени от вас, ще бъдат представени на специална изложба във фоайето на библиотеката в навечерието на Коледа.

Разбира се, ще има и много награди, както за най- красивите картички, така и за най-оригиналните коледни пожелания.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на 22 декември в рамките на тържествата Коледа в библиотеката

Участие в конкурса могат да вземат деца на възраст от 5 до 14 години.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

За допълнителна информация: тел.044/622441

044/623970 /Детски отдел

е-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

Начало страница