Начало

НА 1 ЮНИ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ  ОРГАНИЗИРА ЗА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН ВЕСЕЛ ДЕТСКИ ПРАЗНИК

         На 1 юни /събота/, 2019г., от 10:30ч., в двора на Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен ще се проведе весел детски празник посветен на Международния ден на детето.

Денят на детето е един от най-старите международни празници.

Неговото честване води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява 1 юни за Международен ден за защита на децата. В страните от бившия социалистически лагер празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След 1989г. празникът продължава да се чества.

На празника, организиран от Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен, децата ще се срещнат с любими герои от произведенията на големите български писатели Станка Пенчева и Йордан Радичков, ще участват в забавни игри и викторини, ще се насладят на изпълненията на талантливи малки певци от Клуб за млади поп и рок изпълнители Ритъм към Военен клуб - Сливен и танцьори от Клуб по спортни танци Сливен. Най-смелите от тях ще могат да изпълнят от импровизираната сцена своите любими стихове и песни. За всички деца организаторите са подготвили и много подаръци - пъстроцветни балони, знаменца, значки, детски списания и книжки.

Скъпи деца, очакваме ви на 1 юни, в 10:30 ч., в Регионална библиотека Сава Доброплодни на най-веселия и усмихнат детски празник!

Начало страница