Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ - СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИХА ПРОЯВИТЕ ОТ ПРОГРАМАТА ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ПРИКАЗКИТЕ

В навечерието на 2 април Международния ден на детската книга, в Регионална библиотека Сава Доброплодни - Сливен приключиха проявите от провежданата вече повече от четвърт век програма Във вълшебния свят на приказките.

Наред с организираните екскурзии в библиотеката, забавните игри и състезания, срещите с приказни герои в Музея на театралните кукли на любими литературни герои, по традиция, в рамките на програмата, в библиотеката отвори врати и приказен театър и над 1100 деца от сливенските училища: НУ Васил Левски, ОУ Христо Ботев, ОУ Д-р Иван Селимински, ОУ Димитър Петров, СУ П. К. Яворов, ОУ Св. Св. Кирил и Методий, СУ Йордан Йовков, СУ Константин Константинов и ОУ Елисавета  Багряна, на възраст до 10 години, посетиха по график представление по приказните истории от книгите Шарена черга, Ние, врабчетата и Малки жабешки истории на обичания от поколения български деца писател Йордан Радичков. За над 200 от тях това беше и първо посещение в библиотеката и се превърна в малък празник, на който те получиха и своите първи читателски карти и се приобщиха към голямото семейство на нейните най-малки читатели.

В рамките на програмата Във вълшебния свят на приказките в РБ Сава Доброплодни се проведоха и тържества Аз съм вече грамотен с първокласници от II ОУ Христо Ботев и НУ Васил Левски. Наложената от години традиция за провеждане в библиотеката на най-важния за първокласниците празник, събра деца и родители и ги обедини около идеята, че любовта към четенето е в основата на успеха за цял живот и се изгражда от най-ранна детска възраст. Приятна изненада за служителите на библиотеката бе, че в публиката имаше и три млади майки, които са от първите класове, които при старта на програмата също са имали тържество за буквите в културната институция.

Начало страница