Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА ”САВА ДОБРОПЛОДНИ” - СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИХА ПРОЯВИТЕ ОТ ПРОГРАМАТА „ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ПРИКАЗКИТЕ”

В навечерието на 2 април – Международния ден на детската книга, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ - Сливен приключиха проявите от провежданата вече повече от четвърт век програма „Във вълшебния свят на приказките“.

Наред с организираните екскурзии в библиотеката, забавните игри и състезания, срещите с приказни герои в „Музея на театралните кукли на любими литературни герои“, по традиция, в рамките на програмата, в библиотеката отвори врати и приказен театър и над 1100 деца от сливенските училища: НУ „Васил Левски”, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Д-р Иван Селимински”, ОУ „Димитър Петров“, СУ „П. К. Яворов”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Константин Константинов” и ОУ „Елисавета  Багряна”, на възраст до 10 години, посетиха по график представление по приказните истории от книгите “Шарена черга”, “Ние, врабчетата” и “Малки жабешки истории” на обичания от поколения български деца писател Йордан Радичков. За над 200 от тях това беше и първо посещение в библиотеката и се превърна в малък празник, на който те получиха и своите първи читателски карти и се приобщиха към голямото семейство на нейните най-малки читатели.

В рамките на програмата „Във вълшебния свят на приказките” в РБ ”Сава Доброплодни” се проведоха и тържества „Аз съм вече грамотен” с първокласници от II ОУ „Христо Ботев“ и НУ “Васил Левски“. Наложената от години традиция за провеждане в библиотеката на най-важния за първокласниците празник, събра деца и родители и ги обедини около идеята, че любовта към четенето е в основата на успеха за цял живот и се изгражда от най-ранна детска възраст. Приятна изненада за служителите на библиотеката бе, че в публиката имаше и три млади майки, които са от първите класове, които при старта на програмата също са имали тържество за буквите в културната институция.

Начало страница