Начало

 

ПРИКЛЮЧИ ЛЯТНАТА ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „С. ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

 

За девета поредна година, през месец юли, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен организира за малките си читатели лятна творческа работилница „В библиотеката е весело и забавно” за смислено и приятно прекарване на лятната ваканция. В творческата работилница тази година се включиха над 40 деца на възраст от 7 до 10 години.

По програма, всеки делничен ден децата участваха в „Забавен час по четене”, в който заедно с библиотекарите четяха откъси от книги на утвърдени и млади български детски автори , представяни през годините в програмата на Националния фестивал на детската книга и вписваха своите впечатления от прочетеното в читателските си дневници.

В организираните тематични занимания децата научиха любопитни факти за библиотеките и книгите, за чудесата на света, за космоса, океаните, континентите, растителния и животинския свят, модата, театъра, приятелството, за празниците, обичаите и традициите на българите, историята на родния край и др. При голям интерес преминаваха и практическите занимания, в които децата изработваха оригами, маски, тотеми, атрибути за вълшебници и др. предмети, рисуваха, апликираха, моделираха, показваха артистичните си заложби.

По традиция лятната творческа работилница приключи със специално тържество. Децата изпълниха любими песни, стихотворения, инструментални вариации, акробатични номера, фокуси, драматизации, танцуваха и се забавляваха. Всички момчета и момичета участваха и в модно ревю, на което детско жури определи носителите на титлата “Мис” и “Мистър Лятна работилница”.

В края на тържеството всеки участник в работилницата получи специална грамота и награди осигурени от библиотеката.

За поредна година колективът на библиотеката подари на децата на Сливен едно весело и незабравимо лято изпълнено с емоционални срещи с творчеството на най-добрите български детски автори, както и с много забавления, настроение и усмивки.

Начало страница