Начало

С приказен бал приключи детската творческа работилница „Лято в библиотеката”

в Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

За седма поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” организира за малките си читатели творческа работилница „Лято в библиотеката” за смислено и приятно прекарване на лятната ваканция, която стартира на 1 юли 2013 г. и приключи днес, 31юли 2013г. 

В творческата работилница се включиха над 40 деца на възраст от 7 до 10г. Участваха и деца със специални нужди, за които библиотекарите полагаха специални грижи.

 По програма всеки делничен ден децата участваха в забавен „час по четене”, в който  четяха откъси от любими  книги  от известни детски автори, и вписваха своите впечатления от прочетеното в специални читателски дневници; в организираните тематични занимания научаваха любопитни факти за библиотеките, чудесата на света, космоса, океаните, животинския и растителния свят, пиратите, индианците, модата, човешкото тяло, домашните любимци, историята на родния край и по други интересни теми. При голям интерес преминаваха и практическите занимания, в които децата изработваха оригами, маски, тотеми, атрибути за вълшебници и др. интересни предмети, рисуваха, апликираха, моделираха, показаха артистичните си заложби.  

В рамките на програмата, от 8.07.2013г. в библиотеката бяха организирани и курсове „Първи стъпки в компютърната грамотност” за обучение на деца на възраст от 8 до 10г. по специална адаптирана програма. В обученията децата-участници придобиха обща представа за компютъра, използването и приложението му, усвоиха умения за работа с най-разпространената текстообработка програма Word, както и за за работа с принтер и с външен носител на информация, придобиха умения за работа с Internet - регистриране, създаване, изпращане, получаване на e-mail, създаване на Skype профил, изпращане на текст в прикачен файл и др. Участниците в обученията получиха свидетелство за завършен курс.

По традиция лятната творческа работилница приключи с приказен бал, с много игри, забавления, изненади и награди осигурени от домакините.

За поредна година колективът на библиотеката подари на децата на Сливен едно весело, жизнерадостно и незабравимо лято изпълнено с много забавления, настроение и усмивки, и разбира се с любов към книгата и творчеството на нашите най-обичани детски автори.

Начало страница