Начало

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 1 ЮНИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО, РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН КАНИ СВОИТЕ МАЛКИ ЧИТАТЕЛИ НА ВЕСЕЛ ПРАЗНИК  

Днес,  31 май, в навечерието на Международния ден на детето, в двора на РБ Сава Доброплодни - Сливен ще се проведе станалият вече традиционен Детски празник с приказни герои, тази година под надслов Щастието е възможно.

Децата, участници в празника, ще се срещнат с чудния приказен свят и любимите си приказни герои, ще се впуснат в приключения и състезания, ще дадат воля на талантите си и на своите съкровени мечти и желания. По пътя към щастието ще ги водят г-н Тъжен и Щастието от спектакъла Щастието е възможно.

На празнично украсената сцена в двора на библиотеката ще има и много танци, песни, забавни игри, дефиле с приказни герои. Ще танцуват  чаровните балерини от балетната формация Пети па гр.Сливен и от балет Барби гр. Сливен и малките танцьори от фолклорен състав Детелина при ОУ Елисавета Багряна. Любими детски песни ще изпълнят сладкогласните певци от вокална група Славейче при ОУ Христо Ботев Сливен, а Стефания Георгиева - ученичка в ОУ Елисавета Багряна ще изпее едни от най-красивите тракийски народни песни. Пред публиката ще дефилират и част от победителите в конкурса за най-оригинален карнавален костюм от карнавалното шествие с приказни герои, проведено в нашия град само преди дни по време на най-приказния и най-усмихнатия детски празник XXVI Националeн фестивал на детската книга.

Празникът ще завърши с весел танц, в които ще се включат участниците в програмата и всички деца от публиката.

Организаторите от регионалната библиотека са подготвили за децата и много подаръци - пъстроцветни балони, детски списания, книжки и сувенири.

Начало страница