Начало

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО, РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН КАНИ СВОИТЕ МАЛКИ ЧИТАТЕЛИ НА ВЕСЕЛ ПРАЗНИК  

Днес,  31 май, в навечерието на Международния ден на детето, в двора на РБ „Сава Доброплодни” - Сливен ще се проведе станалият вече традиционен Детски празник с приказни герои, тази година под надслов „Щастието е възможно“.

Децата, участници в празника, ще се срещнат с чудния приказен свят и любимите си приказни герои, ще се впуснат в приключения и състезания, ще дадат воля на талантите си и на своите съкровени мечти и желания. По пътя към щастието ще ги водят г-н Тъжен и Щастието от спектакъла „Щастието е възможно“.

На празнично украсената сцена в двора на библиотеката ще има и много танци, песни, забавни игри, дефиле с приказни герои. Ще танцуват  чаровните балерини от балетната формация „Пети па“ – гр.Сливен и от балет „Барби“ – гр. Сливен и малките танцьори от фолклорен състав „Детелина“ при ОУ „Елисавета Багряна“. Любими детски песни ще изпълнят сладкогласните певци от вокална група “Славейче“ при ОУ „Христо Ботев“ – Сливен, а Стефания Георгиева - ученичка в ОУ „Елисавета Багряна“ ще изпее едни от най-красивите тракийски народни песни. Пред публиката ще дефилират и част от победителите в конкурса за най-оригинален карнавален костюм от карнавалното шествие с приказни герои, проведено в нашия град само преди дни по време на най-приказния и най-усмихнатия детски празник – XXVI Националeн фестивал на детската книга.

Празникът ще завърши с весел танц, в които ще се включат участниците в програмата и всички деца от публиката.

Организаторите от регионалната библиотека са подготвили за децата и много подаръци - пъстроцветни балони, детски списания, книжки и сувенири.

Начало страница