Начало

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКАСАВА ДОБРОПЛОДНИ И ИК КНИГОМАНИЯ ОРГАНИЗИРАТ В СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯНЕ НА АВТОБИГРАФИЧНАТА КНИГА НА СТЕФАН ДАНАИЛОВ РОМАНЪТ НА МОЯ ЖИВОТ И НА ДОКУМЕНТАЛНИЯ ФИЛМ МОНОЛОГ

На 30.03.2018г., от 17:00ч., в зала Май на община Сливен, ще бъде представена автобиографичната книга на популярния актъор Стефан Данаилов Романът на моя живот, създадена в съавторство между него и журналиста Георги Тошев и документалния филм Монолог, посветен на 75-годишнината на актьора. Събитието се организира от РБСава Доброплодни в партньорство с ИК Книгомания. Специален гост на представянето ще бъде журналистът Георги Тошев.

На 9 декември 2017г. Стефан Данаилов отбеляза своята 75-годишнина с грандиозен спектакъл в Народния театър Иван Вазов, а издателство Книгомания представи луксозното издание на автобиографичната книга Романът на моя живот, която бързо се превърна в най-продаваното и четено заглавие в страната. Изданието продължава да бъде в класациите за продажби и през месец март. Поради продължаващия огромен интерес на публиката книгата и филмът Монолог ще бъдат представени в няколко български града през месеците март и април.

На 19 май 2018г. от Флоренция започва и европейското турне на книгата и филма, посветени на живота на Стефан Данаилов. След това българската публика от още пет европейски града ще се срещнат с обичания актьор.

Стефан Данаилов е най-популярният и най-обичаният артист в България с над 150 роли в киното, театъра и телевизията. С години се очакваше подготовката и появата на биографична книга на книжния пазар, която да разкаже за творческия му гений.

Автобиографичната книга Романът на моя живот е написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев. Изданието разказва от първо лице и смешни случки от детските пакости, и забавни истории от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. От страниците Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение. Заради най-верните почитатели на уникалния му талант в края на книгата е включена пълна филмография и списък на по-важните му театрални роли и награди.

Документалният филм за Стефан Данаилов Монолог, със сценаристи  Георги Тошев и Ема Константинова, представя днешния ден на актьора и припомня някои от най-известните му роли в киното. Във филма са включени кадри и фотографии от личния архив на Стефан Данаилов и фонда на БНФ. Сред тях отново има ценни документални кадри, които са заснети през 60-те и 70-те години по време на снимките на На всеки километър, Иван Кондарев и други филми, превърнали се в класика. Филмът е реализиран със съдействието Арто+, ShortCut и БНФ.

 

Начало страница