Начало

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА„САВА ДОБРОПЛОДНИ” И ИК „КНИГОМАНИЯ” ОРГАНИЗИРАТ В СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯНЕ НА АВТОБИГРАФИЧНАТА КНИГА НА СТЕФАН ДАНАИЛОВ „РОМАНЪТ НА МОЯ ЖИВОТ“ И НА ДОКУМЕНТАЛНИЯ ФИЛМ „МОНОЛОГ”

На 30.03.2018г., от 17:00ч., в зала „Май” на община Сливен, ще бъде представена автобиографичната книга на популярния актъор Стефан Данаилов „Романът на моя живот“, създадена в съавторство между него и журналиста Георги Тошев и документалния филм „Монолог”, посветен на 75-годишнината на актьора. Събитието се организира от РБ”Сава Доброплодни” в партньорство с ИК ”Книгомания”. Специален гост на представянето ще бъде журналистът Георги Тошев.

На 9 декември 2017г. Стефан Данаилов отбеляза своята 75-годишнина с грандиозен спектакъл в Народния театър „Иван Вазов“, а издателство „Книгомания“ представи луксозното издание на автобиографичната книга „Романът на моя живот“, която бързо се превърна в най-продаваното и четено заглавие в страната. Изданието продължава да бъде в класациите за продажби и през месец март. Поради продължаващия огромен интерес на публиката книгата и филмът „Монолог” ще бъдат представени в няколко български града през месеците март и април.

На 19 май 2018г. от Флоренция започва и европейското турне на книгата и филма, посветени на живота на Стефан Данаилов. След това българската публика от още пет европейски града ще се срещнат с обичания актьор.

Стефан Данаилов е най-популярният и най-обичаният артист в България – с над 150 роли в киното, театъра и телевизията. С години се очакваше подготовката и появата на биографична книга на книжния пазар, която да разкаже за творческия му гений.

Автобиографичната книга „Романът на моя живот“ е написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев. Изданието разказва от първо лице и смешни случки от детските пакости, и забавни истории от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. От страниците Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение. Заради най-верните почитатели на уникалния му талант в края на книгата е включена пълна филмография и списък на по-важните му театрални роли и награди.

Документалният филм за Стефан Данаилов „Монолог“, със сценаристи  Георги Тошев и Ема Константинова, представя днешния ден на актьора и припомня някои от най-известните му роли в киното. Във филма са включени кадри и фотографии от личния архив на Стефан Данаилов и фонда на БНФ. Сред тях отново има ценни документални кадри, които са заснети през 60-те и 70-те години по време на снимките на На всеки километър“, „Иван Кондарев“ и други филми, превърнали се в класика. Филмът е реализиран със съдействието Арто+, ShortCut и БНФ.

 

Начало страница