Начало

С приказна Латино фиеста приключи Лятна творческа работилница - 2010 в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“

 

На 30 юли с приказна Латино фиеста приключи поредната лятна творческа работилница в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“.

В продължение на един месец деца на възраст от 6 до 11 години посещаваха организираните занимания, рисуваха, моделираха, апликираха и научаваха много нови неща за планетите, космоса, растителния и животинския свят, модата, музиката, професиите, преживяваха тайнствени приключения като индианци, пирати, мускетари, запознаваха се с историческите символи на град Сливен. В практическите занимания изработваха моливници, рамки за снимки, книгоразделители, маски, пана, рисунки, картички, оригами, апликации, фигурки от пластелин и др., представени в специална изложба.

В продължение на месец децата подготвяха и театралното представление „Чудна приказка без край“ по мотиви от приказки на Весела Фламбурари, което беше представено в последния ден на работилницата. В него взеха участие всички деца. Малките актьори пресъздадоха образите на любими герои, пяха, танцуваха, рецитираха, забавляваха се.

В края на празничната фиеста всяко дете получи грамота, интересна книжка и подаръци от ръководството на библиотеката.

Лятната творческа работилница – 2010 - завърши. Остава удовлетворението, че активната работа за създаване на интерес към книгите и четенето чрез нетрадиционни форми и методи, разнообразните инициативи превръщат библиотеката в желано място за приятно и смислено прекарване на свободното време за все повече деца от нашия град.

Начало страница