Начало

ПОВЕЧЕ ОТ 900 ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОЯВИТЕ ОТ ПРОГРАМАТА ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ПРИКАЗКИТЕ НА РБ САВА ДОБРОПЛОДНИ - СЛИВЕН

От 11 март до 2 април 2018г., в Регионална библиотека Сава Доброплодни - Сливен, за деветнадесета поредна година се проведоха Дни на приказките по програмата Във вълшебния свят на приказките.

По традиция и тази година в библиотеката отвори врати приказен театър, който предложи на ученици от първи до четвърти клас от различни сливенски училища незабравими приключения с герои от любими детски книги. Тази година децата се срещнаха с героите от приказките на  световноизвестния френски разказвач Шарл Перо. Те искрено се забавляваха с приключенията на Котарака в чизми и помагаха в осъществяването на хитрия му план, съпреживяваха историята на Снежанка и помагаха на принца да я спаси, успяваха да надхитрят лошия вълк, който дебне в гората Червената шапчица и помагаха за неговото справедливо наказание. След представлението децата посещаваха Детския отдел на библиотеката привлечени от лавиците с пъстри  детски книги.

В Дните на приказките се включиха над 900 деца от НУ Васил Левски, II ОУ Христо Ботев, III ОУ Д-р Иван Селимински, IV ОУ Д. Петров, V СОУ П. К. Яворов, VII ОУ Панайот Хитов, VIII ОУ Юрий Гагарин, XI СУ К. Константинов и XII ОУ Елисавета Багряна. . За над 300 от тях това беше и първо посещение в библиотеката. Жадни за нови приключения в приказния свят, те получиха първата си читателска карта и вече са и регистрирани читатели на Детския отдел.

В рамките на програмата Във вълшебния свят на приказките в РБ Сава Доброплодни се проведоха и тържества Аз съм вече грамотен с първокласници от II ОУ Хр.Ботев, НУ Васил Левски, XII ОУ Елисавета Багряна и  IV ОУ Д.Петров. Наложената от няколко години традиция за провеждане в библиотеката на най-важния за първокласниците празник, събра деца и родители и ги обедини около идеята, че любовта към хубавата книга се изгражда от най-ранна детска възраст, че любовта към четенето е в основата на успеха за цял живот.

За организаторите на тези празници от РБСава Доброплодни, остава удовлетворението от свършеното и предизвикателството да увличат с нови инициативи все повече деца в чудно пътешествие в царството на книгите.

Начало страница