Начало

 

 

 

 

 

 

Дни на приказките в Регионална библиотека

”Сава Доброплодни”

Oт 21 до 29 март, за дванадесетa година, РБ „Сава Доброплодни“ организира за децата на Сливен театрални представления по любими приказки.

Тазгодишните спектакли бяха посветени на 225г. от рождението на световноизвестния приказник Вилхелм Грим и бяха посетени от над 350 деца. Малките зрители на представленията, първокласници от различни сливенски училища, преживяха вълнуващи мигове с героите от най-обичаните приказки на Братя Грим. В енигматичната територия на желанията и фантазията те се срещаха и се сприятеляваха с любимите си приказни герои, дори ставаха едни от тях, съпреживяваха техните болки и радости, проявяваха храброст и благородство, подкрепяха ги в битката им със злото, надсмиваха се над алчността, глупостта и лицемерието… Всеки ден, по предварително уточнен график, библиотеката бе домакин и на тържества за буквите на първокласниците от II OУ”Христо Ботев”, НУ „Васил Левски“, V СОУ”П.Яворов” и IV ОУ”Д.Петров”. След спектакъла, подготвен от библиотеката, децата представяха пред родителите си, в стихове и песни, знанията си за буквите. В края на тържествата първокласниците получаваха и първата си читателска карта, както и свитък с молбата и съветите на книгата.

С организирането на станалите вече традиционни в навечерието на Международния ден на детската книга /2 април/ Дни на приказките и тържествата за буквите, ръководството на РБ”Сава Доброплодни” цели по нетрадиционен и интересен за децата начин те да бъдат приобщени към книгата и четенето, към библиотеката като място за знания и забавления.