Начало

Писателката Анна Данилова беше гост на петъчния литературен салон

 

Писателката Анна Данилова беше гост на петъчния литературен салон в РБ  “С. Доброплодни” на  29 февруари 2008 г. /петък/ от 17.00 ч. Представена бе новата й книга “Когато вече ме нямаше” .

Определяна от литературната критика като “руската Агата Кристи”, Анна Данилова е автор на над 40 криминални романа. Сред тях са и преведените на български език “Дамата от Амстердам” и “Игри с тъмното минало”. Бестселърът “Когато вече ме нямаше” я превръща в литературна звезда и й осигурява дългогодишен договор с най-голямото руско издателство “Ексмо”. През миналата година издателството купи “на зелено” бъдещите й 10 книги, които още не са написани!

Анна Данилова – кралицата на психологическата интрига, е псевдоним на Анна Дубчак, с което име е издавала и други книги – чиклит и психологическа проза. Самата тя признава, че страстта й са хитроумните сюжетни ходове и веригата от събития, в която поподат героите й. Стилът й се определя като невероятно свеж, с чувство за хумор, а книгите й просто се поглъщат за часове.

За Анна Данилова критиците пишат, че най-правдиво разкрива престъпните афери на съвременна Русия по страниците на книгите си. В едно от интервютата си тя признава, че във всичките й сюжети има нещо реално – “хора, случаи, престъпления...Просто сменям истинските им имена.” Работила като журналист, Данилова се е срещала с едни от най-крупните престъпни босове. Те по нищо не издават влиянието, което имат, а се държат като нормални хора. “Научила съм немалко от тях, но не бих искала да го огласявам”, признава авторката.

От 2006 г. Анна Данилова прекарва голяма част от времето си в България. Тук я е довела...любовта : “Когато срещнах Юлиян, разбрах, че това е любовта на живота ми. Бях омъжена, но се разведох и го последвах в родината му. Обичаме да пътуваме в различни страни”. Двамата градят дом край Шумен, където в уединение Анна Данилова да пише криминалните си романи, очаквани от много читатели както в България и Русия, така и по цял свят.