Начало

 „Чети с мен” в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен

 

На 28 септември 2014г. Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен отвори врати за почитатели на писаното слово от всички възрасти, които се включиха в голямото национално четене от кампанията „Чети с мен“. Голямото четене в библиотеката започна с кратък концерт на малките певци от Клуб за млади поп и рок изпълнители при Детски комплекс – Сливен с музикален ръководител Елена Пеева, след което над 100 деца и възрастни четоха откъси от книги на любими автори. Най-активните читатели бяха ученици от основно училище „Христо Ботев“, а ентусиазираната публика бурно ги аплодираше. Прозвучаха текстове от „Малкият принц“, „Пипи Дългото чорапче”, „Карлсон, който живее на покрива”, „Мечо Пух“, „Ян Бибиян“, български народни приказки, „Мили бате” от Станка Панчева, „Приказки за тебе” от Константин Константинов и др.

Приятна изненада за всички участници в своеобразния читателски маратон бе четенето на откъси от любими книги на  френски и английски език.

За всички, които се включиха в четенето, организаторите от библиотеката бяха осигурили стикер на кампанията „Чети с мен“, а най-малките читатели получиха като подарък по един брой от сп.“Бърборино“.

Освен в регионалната библиотека, в Сливен масови четения бяха организирани на открита сцена в Градската градина, както и в училищата в града. В кампанията се включиха и градските читалища.

 

 

Начало страница