Начало

 

Директорът на РБ С. Доброплодни прие свои колеги, партньори в

IX Национален фестивал на детската книга

 

         На 28 май 2007 г. директорът на Регионална библиотека Сава Доброплодни гр. Сливен г-жа Росица Петрова прие директори на училища от Сливен, взели активно участие в провеждането на IX Национален фестивал на детската книга /8-11 май 2007 г./.

         Над двайсет гости присъстваха на срещата, проведена по инициатива на ръководството на библиотеката. Всички директори получиха за училищните библиотеки сувенири с логото на фестивала, както и издания от Деветия фестивал Сборник с доклади от Кръглата маса тема Европейски измерения на българската детска литература, Сборник с наградените творби от националния детски литературен конкурс Книгата е мой приятел, както и брошура за Йордан Радичков мъдрецът от друга планета. Произведения на Радичков бяха четени в рамките на най-новата инициатива по време на фестивала Европейски литературен маратон. Гостите получиха и специалното издание на двуезичната антология Бисери отронени, издадена на български и сръбски език, която съдържа любими детски стихове от любими български поетеси. Съставител на книгата е Росица Петрова-Василева, а преводач е известният сръбски писател и журналист Мила Васов.

         Бяха връчени и грамоти за активно участие в Програмата на IX Национален фестивал на детската книга.

         Росица Петрова изрази пред директорите на сливенските училища увереност, че съвместната ни работа ще продължи и занапред и няма да се ограничава само в рамките на фестивала. Според г-жа Петрова, нужно е информация по списъците с книгите за летен прочит да пристига в библиотеката  навреме, за да може и библиотеката своевременно да обезпечава всички търсени книги за своите читатели ученици.