Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН БЕШЕ ПРЕДСТАВЕНА КНИЖНАТА ПРОДУКЦИЯ НА СЛИВЕНСКИТЕ АВТОРИ ЗА 2016 ГОДИНА

 Над 45 книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2016 г., бяха представени на 27 януари 2017г. от 17:00 ч. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в рамките на първия за годината Петъчен литературен салон.

Голямо е жанровото разнообразие на включените в представянето книги: поезия и проза /романи, разкази, новели, драми/, литература за деца, монографични изследвания, история на края, архивистика, родови изследвания, църковнопевчески сборници, сборници с доклади от научни форуми, литературоведски и изкуствоведски изследвания, библиографски издания, албуми, каталози на изложби. Част от изданията, появили се на книжния пазар през изминалата година, вече са имали своята премиера. За други литературният обзор бе първо представяне.

Целта на превърналото се в традиция литературно събитие е да се отбележат като литературен факт издадените през изминалата година книги, да се акцентира върху творческите постижения на представените автори и новото и различното, което те предлагат на своите читатели.

Продукцията на сливенските автори по традиция беше представена от Тенко Тенев – поет, председател на Дружеството на писателите в гр. Ямбол /за раздел „поезия”/ и от литературния критик Димитър Бечев – директор на Регионална библиотека  „Г. С. Раковски” – гр. Ямбол /за раздел „проза”/.

Начало страница