Начало

РБ С. Доброплодни представи книга на Маргарит Абаджиев

 

Книгата Ура за героите на родения в Сливен Маргарит Абаджиев беше представена на 26 януари 2007 г. на първия за годината Петъчен литературен салон в РБ С. Доброплодни. Събитието бе с участието на Петя Александрова.

Ура за героите включва 16 истории, които хвърлят читателя от мрачните, кошмарни настроения на героите към смешновати развръзки. Разказите доставят интелектуално и емоционално удоволствие с разноликите си сюжети, герои и съдби, някои от които са безцеремонни портрети на времето. Според критиката, стилът на Маргарит Абаджиев е нахакан, той не реди красиви картинки, а пише истински. Петя Александрова добави свой личен поглед към стила на автора и неговите истории, отбеляза достойнствата и слабите /според нея/ страни на разказите на Маргарит Абаджиев, което породи непринудена дискусия между критика, автора и публиката, сред която имаше приятели, съученици на Маргарит, журналисти и други творци от Сливен.

Маргарит Абаджиев е роден на 13 май 1965 г. Приятелите му го наричат Гото, хората от българския ъндърграунд го познават като автор на документалния филм Самота/БНТ, 1993 г./, а читателите с романа Фениксът/1998 г./ , новелата Любовта на художника/1998 г./ и сборника разкази Гостите /1999 г./. Ура за героите е издадена през миналата година от изд. Сиела.