Начало

 

Премиера на  книгата “Между два свята: любов, лъжи и една песен”

 На 25 юни, от 17. 00 ч.,  в зала “Май”, Регионална библиотека “Сава Доброплодни” и вестник “Сливенски НОВИНИ” oрганизираха премиера на  книгата “Между два свята: любов, лъжи и една песен” на „човека-глас” Красимир Аврамов.

Лесно ли е да се живее между два свята? Имаш ли право на избор? Как да отстояваш правотата си и истините, в които вярваш? Можеш ли да различиш приятел от злонамерен “доброжелател”? Успява ли се с талант и можене в България? Кое е повече в конкурса Евровизия – изкуството или политиката и задкулисните игри и интереси? Това са само част от многобройните въпроси, на които дава своите отговори в книгата си Красимир Аврамов.

“Между два свята: любов, лъжи и една песен” излезе преди дни на книжния пазар и вече предизвиква не по-малко противоречиви мнения от предхождащите написването й събития и факти свързани с живота и творчеството на Краси и участието му в Евровизия - обсъждани, преправяни и изопачавани не само от тъй наречената жълта преса, но за съжаление и от уважавани медии. Когато читателят я прочете, ще разбере за пореден път, че никой не е пророк в собствената си страна. Това разбрахме и от самия Краси Аврамов, от живия диалог с него.

На представянето присъства и отговорният редактор на книгата Стелиян Стоименов. Критичен анализ на произведението направи литературният критик Соня Келеведжиева.

Краси Аврамов отговори и на много въпроси на младежи от сливенските гимназии и граждани, които бяха част от публиката в препълнената зала.

В края на срещата Красимир Аврамов изпя няколко песни, между които и „Illusion”, с която представи България на „Евровизия” 2009 г.

Начало страница