Начало

ПИСАТЕЛКАТА ВАЛЕРИЯ АНДРЕЕВА ГОСТУВА НА ДЕЦАТА УЧАСТНИЦИ В ТВОРЧЕСКАТА РАБОТИЛНИЦА ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА - 2019 В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН

 

         Днес, 25 юли 2019г., специален гост на децата участници в творческата работилница Лято в библиотеката - 2019 в Регионална библиотека Сава Доброплодни бе сливенската писателка Валерия Андреева.

         Валерия Андреева Тодорова е автор на белетристика, поезия, пиеси за куклен театър, публицистика. Завършила е българска филология във Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий. Работи в областта на връзки с обществеността, реторика, журналистика.

Има публикации в редица литературни списания и сборници, както и във вестниците Неделник, България сега, Българска армия и др.

Носител е на редица награди от литературни конкурси.

Автор е на книгите за възрастни: "Да откраднеш тайната на хляба"/2012/ и "Грънчарят"/2014/.

Написани за деца, с много обич и приятелско чувство, са пиесите за куклен театър "Къде са цветята", "Пролетните курабийки на Баба Марта"/издадена като отделна книга през 2017г./, "Ореховото царство", "Срещи до Стария бряст".

"Да пишеш и да правиш книги, е като една игра с много труд, защото писателят играе с думите. Той съчинява играта", каза Валерия Андреева.

Пред децата в библиотеката тя представи книгата си Пролетните курабийки на Баба Марта" - една забавна история за трите дъщери на пролетта   Синята фея, Зелената фея и Розовата фея, които с радост гостуват на своята Баба Марта и с вдъхновение приготвят за първи път пролетни курабийки по нейната рецепта.

Начало страница