Начало

В РБ “С. Доброплодни” ще бъде представена книжната продукция

на сливенските автори за 2011 г.

 

Над 40 книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2011 г., ще бъдат представени на първия за новата година Петъчен литературен салон в Регионална библиотека “Сава Доброплодни” на 27 януари 2012г. от 17,00ч. За четиринадесети път в библиотеката ще се срещнат автори, критици и читатели, за да споделят размисли и впечатления от новите книги.

Беглият преглед на списъка от книги, включени в представянето показва, че през 2011г., в сравнение с предходни години, броят на новоиздадените книги е по-малък. Особено чувствително е намалял броят на поетичните книги. През миналата година са издадени само 6 стихосбирки като техни автори са Деньо Денев, Г.Ведровенски, Кети Бозукова, Анна Малешкова, Светлозар Господинов. Малък е броят и на книгите за деца – само четири.

През миналата година са издадени и над 30 книги с проза – новели, разкази, спомени, публицистика и литературна критика, историко-краеведски и родови  изследвания и сборници, пътеписи, биографични и есеистични издания, изследвания в областта на църковната музика и др.

Продукцията на сливенските автори по традиция ще бъде представена от Тенко Тенев – поет, председател на Дружеството на писателите в гр. Ямбол и литературния критик Димитър Бечев – директор на Регионална библиотека “Георги Раковски” – гр. Ямбол.

Организаторите на срещата са подготвили специална изненада за авторите – наред с бележките на критиците те ще могат да чуят и мнения на читатели за техните книги събрани чрез нарочна анкета.

Начало страница