Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕМИЕРА  НА  ПОЕТИЧНАТА КНИГА
НА КЕТИ БОЗУКОВА ПЕПЕРУДЕНИ НЕОБЯТНОСТИ

 На 22 февруари /четвъртък/ 2024г., от 17:00ч., в Регионална библиотека Сава Доброплодни - Сливен се състоя премиерата на новата поетична книга на Кети Бозукова Пеперудени необятности. Тя се превърна в празник и събра в топла и задушевна атмосфера почитатели, приятели, колеги и братя по перо на вече утвърдилата се и заемаща достойно място в съвременната българска поезия Кети Бозукова.

В началото на вечерта под съпровода на флейта, бяха прочетени подбрани стихове от новата книга на Кети Бозукова.

Литературен анализ на стихосбирката направиха поетът Тенко Тенев председател на Дружеството на писателите в гр. Ямбол и литературният критик Димитър Бечев. В словото си Тенко Тенев нарече Пеперудени необятности своеобразен Еверест в творческото израстване на поетесата като акцентира на индивидуалния й и философски стил, на  новите и различни теми и образи и на дълбочината на поетическата магия. Литературният критик Димитър Бечев анализира богатството на стиха и уникалния стил на изказа, оригиналните метафори и сравнения и богатата палитра от чувства и преживявания в стихотворенията.

За поетичното творчество на Кети Бозукова говориха и издателят на книгата Божидар Везирев, учителката ѝ по литература г-жа Стойнова, поетите Виолета Калайджиева и Деньо Денев редактор на първите поетични й книги.

Вечерта завърши с рецитал на Кети Бозукова по стихове от новата й книга.

Дълго след края на вечерта, отрупана с цветя, поетесата раздава автографи. 

Начало страница