Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИХА ТЪРЖЕСТВАТА КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА

 

На 22 декември 2017г., с коледен концерт и официална церемония за награждаването на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание Коледна магия - 2017 приключиха тържествата Коледа в библиотеката в Регионална библиотека Сава Доброплодни - Сливен.

С организираните от 6 до 22 декември 2017г. тържества, за поредна година библиотекарите от регионалната библиотека направиха очакването на коледните празници забавно, интересно и вълнуващо за децата и тийнейджърите от нашия град.

Програмата на тържествата включваше различни инициативи: изложба от коледни картички от предни издания на ежегодния конкурс на библиотеката Коледна магия експонирана в Община Сливен, в културни и обществени институции, и в здравни и социални заведения, с цел коледния дух и детските послания да стигнат до повече сливенци и да ги заредят с празнично настроение; представления за деца Коледата е неВъзможна; открити уроци на тема Коледа ни връща у дома - посветени на обичаите и традициите свързани с отбелязване на празника в Сливенския край; рождественски беседи, отчитане на резултатите от конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание Коледна магия-2017; откриване на изложба от коледни картички от конкурса.

От 11 до 13 декември 2017г., по предварително уточнен график, с над 300 ученици от ПМГДобри Чинтулов, ГПЗЕЗахари Стоянов, Хуманитарна гимназия Дамян Дамянов и др. бяха проведени 10 беседи посветени на тайнствата на най-светлия християнски празник Рождество Христово, с лектори богословите доц. д-р М. Стоядинов и К. Стоядинова от ВТУ Св.св.Кирил и Методий.

От 14 до 21 декември 2017г., отново по предварителен график, бяха организирани 20 представления Коледата е неВъзможна, за ученици от първи до четвърти клас от различни сливенски училища. Над 1700 деца от НУ Васил Левски, II ОУ Хр. Ботев, III ОУ Д-р Иван Селимински, IVОУД.Петров, V СУ П.К.Яворов, VIII ОУЮрий Гагарин и XII ОУЕлисавета Багряна посетиха представленията и заедно с джуджетата Джуджа, Многознайко и Джуджо, любимия елен на дядо Коледа Рудолф, снежния човек г-н Снежански и баба Коледа преминаваха през куп перипетии и забавни приключения, за да направят с общи усилия Коледата възможна.

На 22 декември 2017г., на официална церемония бяха обявени резултатите и наградени отличените участници от деветото издание на конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание Коледна магия - 2017. Празнично украсената зала едва събра победителите в различните възрастови групи и категории и техните близки и приятели. Церемонията бе открита с изпълнения на коледни песни от малките таланти от Клуб за млади поп и рок изпълнители Ритъм при Военен клуб - гр.Сливен с ръководител Елена Пеева. В концерта се включиха и децата от балет Барби с ръководител Силвия Терзиева.

С много усмивки, грейнали от щастие детски лица и бурни аплодисменти бе съпътствано награждаването на отличените участници в двата раздела на конкурса. В конкурса за коледна картичка Коледна магия-2017 се включиха над 700 деца на възраст от 5 до 14г. от училища и детски градини от Сливен и страната, които изпратиха над 900 картички. Към всяка картичка участниците бяха приложили и оригинално коледно пожелание.

Резултатите от конкурса са обявени и в сайта на библиотеката, раздел  Конкурси.

В началото на церемонията специални поздравления към участниците в конкурса бяха поднесени от името на г-жа Десислава Танева депутат от ПП ГЕРБ.

Наградите в раздел Най-красива коледна картичка бяха връчени от Пепа Чиликова заместник кмет Хуманитарни дейности в община Сливен, а в категория Оригинално коледно пожелание - от директора на библиотеката, д-р Росица ПетроваВасилева. Те поздравиха всички участници в конкурса и изразиха радостта си от многобройните им и талантливи творби като им пожелаха весели коледни празници, много здраве, щастие, сбъднати детски мечти и успехи в бъдещите конкурси на библиотеката. Церемонията завърши с коледната песен В тази смълчана нощ... в изпълнение на Кристияна Петрова.

С всички картички, изпратени за конкурса, е уредена изложба във фоайетата на библиотеката.

Колективът на Регионална библиотека Сава Доброплодни пожелава на своите малки  и по-големи читатели весела Коледа, много подаръци под елхата,  успехи през Новата година и до нови срещи в чудния свят на книгите!

Начало страница