Начало

 

Представяне на услугата „Приемна грижа”

в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”

 

На 22.03.2012г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, пред над 20 представители на целеви библиотеки от Сливенска област, участници в програма „Глобални библиотеки-България”, бе представена услугата „Приемна грижа”.

Христина Петкова - координатор по проект „Местен модел за развиване на социалната услуга „Приемна грижа”, който се реализира от Фондация „Инициатива Съпричастност” в партньорство с Дирекция „Социално подпомагане” –гр.Сливен /Отдел „Закрила на детето”/ представи същността на социалната услуга „приемна грижа”, профила на приемния родител и на децата в риск обект на тази грижа, условията за кандидатстване и доставчиците на тази социална услуга на територията на община Сливен.

         Целта на срещата бе да се привлекат читалищата като партньори в организирането на информационни кампании за представяне на услугата „приемна грижа” в населените места, на чиято територия осъществават дейността си. 

         Крайната цел е повече деца в риск да намерят своето приемно семейство и да растат и да се развиват в нормална семейна среда.

Начало страница