Начало

 

 

 

 

 

 

Седмица на приказките

в Регионална библиотекаСава Доброплодни”

 

От 15 до 22 март, за единадесета поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” организира за децата на Сливен незабравими театрални представления по любими приказки. Те могат да се посетят всеки ден от 10:30ч.

Изборът за предстоящите спектакли тази година е върху приказки на Андерсен, във връзка с 205г. от рождението на световноизвестния датски разказвач. Малките зрители, първокласници и второкласници от различни сливенски училища, ще преживеят вълнуващи мигове с любимите си герои, ще проследят със затаен дъх танца на оживелите цветя на малката Ида, ще се посмеят на глупостта на царя и лицемерието на царедворците от приказката „Царят е гол” , ще се забавляват с отговорите на глупавия Ханс, ще съчувстват на малката кибритопродавачка и ще се опитат да й помогнат с един нов, по-щастлив край на приказката.

В следобедните часове, всеки ден от 17:30ч. библиотеката ще бъде домакин на Празник на буквите на първокласниците от II OУ”Христо Ботев” и V СОУ”П.Яворов”. След спектакъла подготвен от библиотеката, децата ще представят своя програма, в която ще покажат знанията си за буквите. В края на тържествата първокласниците ще получат първата си читателска карта, както и свитък с молбата и съветите на книгата.

С организирането на станалата вече традиционна седмица „Във вълшебния свят на приказките” и тържествата за буквите, ръководството на библиотеката цели по нетрадиционен и интересен за децата начин те да бъдат приобщени към книгата и четенето, към библиотеката като място за знания и забавления.