Начало

Над 150 ученика се включиха в Дните на франкофонията в Сливен организирани от Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

 

Традиция стана в навечерието на 20 март - Международния ден на Франкофонията, в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"-Сливен да се организират различни прояви посветени на френския език и култура. Така и нашият град се включва в отбелязването на празника, който обединява над 870 милиона франкофони от цял свят.

Тази година сътрудниците на Чуждоезиковия център на библиотеката представиха пред ученици от класовете с преподаване на френски език на ГПЗЕ"Захари Стоянов" интересна програма, включваща: презентация на тема „Албер Камю – създател  на екзистенциалния роман - представяща интересни моменти от жизнения и творческия път на бележития френски писател  и характеристиките на екзистенциалния роман;  прожекция на филми за Версай на френски език - представящи замъка Версай,  градините и парка, галерията на огледалата, имението на Мария-Антоанета  и на документален филм за Лувъра  –  посветен на историята на Лувъра и експонатите в най-известния френски музей.

 Презентациите и прожекциите се организираха в дните от 17 до 21 март 2014г.,  по предварително уточнен график и бяха посетени от над 150 ученици.

В програмата бяха включени и колективни посещения в Чуждоезиковия център, където пред учениците бяха представени произведения на съвременни френски автори, както и нови помагала в помощ на изучаването на френския език.

Начало страница