Начало

С тъга съобщаваме, че след тежко боледуване ни напусна Луизина Савкова – признат дългогодишен експерт на различни нива в Министерството на културата.

Ще я запомним с високата й ерудиция и професионализъм, с енергията и ентусиазма, с нейната настойчивост и упоритост, с които тя работеше за подобряване на законовата и нормативна среда за нормалното функциониране на библиотеките в България, за реализиране на програми за тяхното модернизиране и обновяването на техните фондове, както и работата й по значими проекти за развитие на книжния сектор. Една от нейните каузи бе подкрепата за организацията и провеждането на Националния фестивал на детската книга в Сливен и издигането на престижа на Националната награда „Константин Константинов“, за което допринесе много като председател на националното жури за определяне носителите на наградата в последните десет години.

Ще ни липсват много нейният професионализъм, приятелство, отзивчивост, колегиалност и подкрепа! Ще ни липсва нейната усмивка и  доброта!

Мир на душата й!

Начало страница