Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СРЕЩА НА ДЕЦАТА УЧАСТНИЦИ В ТВОРЧЕЕСКАТА РАБОТИЛНИЦА ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА С ПИСАТЕЛКАТА ВАНЯ АВРАМОВА

На 22 юли 2022г., от 9:30ч., в двора на РБ Сава Доброплодни Сливен, децата - участници в творческата работилница Лято в библиотеката и техните приятели от учебна занималня МариЕс ще имат удоволствието да се срещнат с писателката Ваня Аврамова /Ваная Тайя/ и да се забавляват с нейния роман-приказка Моливия.

За него авторката казва: Написах тази книга, за да могат възможно най-много деца и всички, които обичат да четат книги, да съпреживеят света на моливите тотонци. Написах я и заради това, че две сестрички Викчето (10 г.) и Деската (7 г.), толкова много харесаха този свят, още преди да е написан на хартия, че всеки ден ме питаха кога ще имат книгата..

Ваня Аврамова /с псевдоним Ваная Тайя/ е родена на 7.10.1971г. в гр. София. Завършила е Библиотекознание и библиография в УниБИТ - София и докторантура по специалност Книгознание.

Работила е в големи столични библиотеки като в последните няколко години е зам.-директор на Националната библиотека Св. св. Кирил и Методий и хоноруван преподавател в УниБИТ.

През 2013г. става съучредител на Литературния клуб ,,Петър Парижков, чиято мисия е разпространение на знания и създаване на духовни ценности. През 2018г., заедно с Видео с кауза създават инициативата Почети ми, която има за цел да популяризира творчеството на българските детски писатели сред децата и тийнейджърите.

Под псевдонима Ваная Тайя е издала детските книги: Пакостите на малкия Тин и Моливия. През 2021г. издава интерактивната детска книга с добавени аудио и анимации ,,Мартеничка Къдравелка с премиера в Сливен в рамките на програмата на XXIII Национален фестивал на детската книга -2021.

След представянето на книгата си, с участниците в лятната работилница в библиотеката Ваня Аврамова ще проведе и час по творческо писане  Граматика на фантазията и ще помогне на децата сами да съчинят и напишат своя приказка.

Начало страница