Начало

В библиотеките към читалищата в с. Коньово и с.Богданово, община Нова Загора бяха открити компютърни зали оборудвани по проект „Глобални библиотеки-България”- III етап

 

На 21 декември 2011г. официално бяха открити компютърни зали в библиотеките към НЧ”Св.Св. Кирил и Методий-1922”- с. Коньово и НЧ” Св.Св. Кирил и Методий - 1908”-с.Богданово. С тях броят на библиотеките от Новозагорска община включени в програмата „Глобални библиотеки –България” вече е 8.

На церемонията по официалното откриване на компютърната зала в библиотеката в с. Коньово присъстваха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, заместник кметът Галя Захариева, регионалният координатор на проект „Глобални библиотеки-България” за Сливенска област Росица Петрова-Василева, кметът на селото Г.Димитров, председателят и членове на читалището, много ученици и самодейци.

Събитието бе открито с приветствие от Росица Петрова-Василева. Тя изтъкна предимствата за местната общност от откриването на залата и новите услуги, които ще се предлагат в нея, както и заслугите на ръководството на община Нова Загора за изпълнение на задължителните условия за включването на библиотеката в програмата. Заместник кметът на община Нова Загора Галя Захариева пожела на  присъстващите светли коледни празници и успешна Нова година и изрази задоволството си, че и библиотеката в с.Коньово вече е част от програмата „Глобални библиотеки-България”.

Деца от детската градина изненадаха приятно гостите на тържеството като им подариха изработени от тях красиви коледни картички и рецитираха стихове посветени на предстоящите празници. Самодейци от читалището изпълниха народни песни.

 След словата и музикалната програма залата бе официално открита като  бе прерязана трикольорна лента от Росица Петрова-Василева и кметът на община.Нова Загора Николай Грозев.

В 11.30ч. официално бе открита и компютърната зала към НЧ” Св.Св. Кирил и Методий-1908” - с.Богданово. Тържеството започна с рецитал на ученици от местното училище. С емоционално слово към присъстващите се обърна председателката на читалището К.Кирчева. Тя благодари на всички, които са се включили в набирането на средства за ремонт на залата и изрази радостта си от участието на библиотеката към читалището в програмата „Глобални библиотеки-България”.  Регионалният координатор за Сливенска област Росица Петрова-Василева поздрави читалищното настоятелство за инициативността и успешното изпълнение на условията за включване в програмата и пожела на присъстващите най-млади жители на селото активно да използват компютрите не само за игри и забавления, но и в обучението си. След приветствията Росица Петрова-Василева и кметът на селото Д.Динев официално откриха компютърната зала.

Начало страница