Начало

Областният управител Христина Чолакова поздрави колектива на РБ “С.Доброплодни”

 

 

 

         Областният управител на Област Сливен Христина Чолакова изпрати поздравителен адрес до г-жа Росица Петрова – директор на РБ “С.Доброплодни” и  служителите на библиотеката по повод закриването на Лятната творческа работилница “В библиотеката е весело и забавно”.

         “Благодарение на Вашата инициатива десетки деца от град Сливен през месеците на ваканцията имаха възможност да съчетаят полезното с приятното! Лятната творческа работилница за деца се оказа прекрасен начин за оползотворяване на свободното време в света на книгите, като това доразви тяхната любознателност, фантазии, творчески дух и добро настроение!” се казва в поздравлението на Областния управител.

         Над 130 деца посещаваха в различните дни  заниманията на Лятната творческа работилница в Регионална библиотека “Сава Доброплодни”, стартирала на 3 юли по идея на ръководството на културния институт. Деца  от 5 до 13 години от Сливен и страната, както и деца, живеещи с родителите си във Франция, Испания и Италия четоха книги и се забавляваха през двата летни месеца. Станаха истински приятели. А библиотеката има вече нови над сто и тридесет  млади читатели. По време на творческата работилница за всички бяха осигурени забавни и в същото време полезни занимания, които носят настроение и отмора. Днес, на закриването, деца и родители видяха наредени изложби от изработени от участници в заниманията рисунки, оригами, апликации, моделирани от пластелин фигури. Малките участници в работилницата получиха грамоти, книжки и други материали – като подарък от библиотеката.